Ilmanvaihtohormien sukitus

Ilmanvaihdolla on suuri merkitys asunnon viihtyvyyteen, energiatehokkuuteen ja asukkaiden terveyteen. Ajan kuluessa rapautuneet hormit toimivat heikommin ja aiheuttavat turhia lämmityskuluja. Ilmanvaihdon ongelmiin on useita ratkaisuja, mutta kokonaisvaltaisin hyöty saadaan hormien sukituksella.

Ilmastointihormien sukitus
Hormien sukitus

Miten ilmanvaihtohormien sukitus tehdään?

Ilmanvaihtohormin sukituksessa hormin sisään asennetaan elastinen Kevlar-kuidusta valmistettu sukka, joka paisutetaan paikoilleen hormin seinämiin paineilmalla ja lopuksi kovetataan. Hormin muoto, pituus tai siirtymät eivät estä sukitusta, vaan sukka muotoutuu aina hormin mukaisesti ja liimautuu tukevasti paikoilleen. Saumaton ja jatkeeton sukka on taatusti tiivis ja kestävä. Kevlar kestää jopa 400 °C:n lämpötilan sulamatta, eli talon paloturvallisuus paranee huomattavasti sukituksen jälkeen.

Ilmanvaihtokanavien saneeraus Linervent-menetelmällä ei häiritse asumista, koska sukittaminen ei vaadi purkutöitä. Asennus on nopeaa ja lopputuloksena asunnon ilmanvaihto on paloturvallisempi, energiatehokkaampi ja toimivampi. Kerrostaloyhtiöissä sukitetut ilmanvaihtokanavat auttavat pitämään epämiellyttävät hajut poissa asunnoista ja vaimentavat hormeista kantautuvia ääniä.

Sukitettu hormi

Sukitus sisältää aina hormien kunnon kartoituksen kuvaamalla, jolloin asiakas voi myös itse nähdä hormien kunnon ennen saneerausta ja sen jälkeen. Asennus maksaa itsensä takaisin energiansäästöillä noin 7–10 vuoden aikana. Sukitukselle annetaan myös 10 vuoden asennustakuu.

Kysy lisää kokonaisvaltaisesta hormien kunnostuspaketista!

Kokonaisvaltainen palvelu

Olemme Suomen ainut toimija, jolta saat ilmastointikanavien sukituksen ja hormien kunnostuksen samassa paketissa!
Image

Ekologisuus

Huonokuntoinen hormi ja väärä polttotekniikka lisäävät alueesi päästöjä.
Image

Turvallisuus

Rapautunut hormi voi olla paloturvallisuusriski.
Image

Luotettavuus

Asentajamme ovat koulutettuja ammattilaisia. Hoidamme piiput kuntoon emmekä jätä työtä kesken.
Ota yhteyttä ja kysy lisää!